Acryl & Gel


De keuze tussen acryl of gelnagels is zeer persoonlijk. Het is afhankelijk van uw persoonlijke keuze, leefgewoontes en natuurlijk wat het beste bij uw nagels past.

Met beide producten is er de mogelijkheid tot een verlenging van uw nagels met een sjabloon of tip, ook kan het product op de natuurlijke (lange) nagels worden aangebracht.


Acrylnagels worden opgebouwd door een mengsel van vloeistof en acrylpoeder. Door middel van een bolletje maken wordt het op de nagel aangebracht. Dit hardt uit binnen 1 minuut, zonder UV-lamp. Na het plaatsen van acryl nagels is nog wel enige voorzichtigheid vereist, want de nagels zijn pas voor 100% verhardt na 24 uur.


Gel is een stroperige substantie dat kant en klaar in een potje zit. Dit wordt laagje voor laagje aangebracht en moet worden uitgehard onder en UV-lamp.


Het verschil tussen gel en acryl is niet zo heel groot, alleen is de substantie en de manier waarop het product uithardt anders. Verder zijn gelnagels en acrylnagels net zo stevig, het is wel een verschil dat gel iets flexibeler is dan acryl. Het is voor elke persoon verschillend.


Gel & acryl is niet schadelijk voor uw eigen nagels!

Helaas bestaat hier nogal onduidelijkheid over. Gel / acryl zit gehecht op de natuurlijke nagels. Veel mensen trekken de nagels eraf als ze deze niet meer willen. Hierbij trek je de bovenste laag van je nagelplaat kapot. Het duurt dan maanden voordat je weer ''gezonde'' nagels hebt.

Het is heel belangrijk de nagels goed te oliën, hierdoor kan er geen vocht in de nagelplaat komen. De solaroil van CND gaat door de gel / acryl heen en verzorgt dan uw eigen, natuurlijke nagel & nagelriem!


Wilt u even geen gel / acryl versteviging meer op uw natuurlijke nagels, laat ze er dan professioneel afhalen. Het is dan niet eens zichtbaar dat er ooit gel/acryl op heeft gezeten. Zelfs niet na jaren dragen.

Gel / Acryl is ademend en totaal niet schadelijk voor de eigen nagels.


De acrylvloeistof van Young nails & CND bestaan uit EMA. Dit is de goedgekeurde, veilige variant van acrylvloeistof! Er is namelijk ook een omstreden acrylvloeistof, MMA. Deze MMA is zo omstreden omdat het een extreem vluchtige acrylaatvloeistof is, hierdoor worden je longen en hersenen aan deze vermoedelijke kankerverwekkende variant blootgesteld. Helaas kan in Europa het acrylaat nog steeds voorkomen in acrylvloeistof. De echte goede merken zoals Young Nails & CND kiezen uiteraard voor de veilige variant, ook in Europa!


Stephanie Groenendijk

Tel. 06-53766925


Uw nagelstyliste in Alblasserdam, H.I. Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht.

Nagelstyliste aan huis 

Kapster

06-53766925

Nagelsalon  l  Shellac  l   Acryl & Gel  l  Manicure  l  Nagelbijten  l  Hygiëne  l  Prijslijst  l  Garantie  l  Contact